Normen

Många strävar efter att vara som normen. Jag skulle vilja skriva att alla gjorde det men då hade alla skrivit ”jag vill inte” men eftersom alla säger det så blir det ju normen, att inte vilja vara som alla andra. Något som jag är så fruktansvärt trött på är den här ständiga pressen över att behöva vara på ett visst sätt. Man får till exempel inte peta i näsan framför folk trots att man har en kråka stor som en Smarties som man bara måste få ut. Jag vet att alla som läser detta har några gånger under sin vuxna ålder haft fingret så långt upp i näsan att man kan känna baksidan av ögonen med fingerspetsarna. Det blir ju egentligen inte äckligt förrän man vet vart kråkan tar vägen efter det. Att snyta sig är egentligen bara som att kräka med näsan i ett papper och det är helt ok att göra framför andra så länge man inte sitter på en restaurang eller något fancy ställe.

Man ska ha vissa kläder, vissa accessoarer och man ska även spöka ut sina barn med kommersiellt krimskrams för annars blir de mobbade vart de än går. De ska ha Converse skor, för tydligen förvandlar dom tåsvetten till en doft av jordgubbsbebisar (oklart om det stämmer men det skulle förklara priset på dem). De ska ha onepiece overall för att kunna se ut som långben i pyjamas (antar jag). Och de ska ha smartphones för att annars kan de inte sminka sina låtsashästar i appen som kostade 39kr och kommer därför att dö framför den snygga killen i parallellklassen (money well spent…NOT). Kepsar ska vara med rak skärm och ha guldiga klisterlappar på. När jag var liten så skulle kepsarna vara märkta ett Amerikanskt hockeylag och skärmarna skulle vara böjda. De skulle vara så böjda att de såg mer ut som en överdimensionerad kalott med en holk framtill. Om jag hade fått bestämma vad som skulle vara ”inne & ute” så hade den listan se ut så här:

Inne

Plagg för under 79.90kr
Praktiska kläder
Skor som håller längre än 2 månader
Att använda blinkers
Barnplagg som gör att barnen ser ut att vara i den ålder barnet faktiskt är i
Jacka

Ute
Kläder som visas i TV-reklam
Slampiga barnplagg
Raka kepsskärmar
Att skämmas över att ha varma ytterplagg (thermos-byxor och varm mössa)

Jag försöker intala mina barn att man visst kan bli en bra människa utan att behöva ha det senaste modet på sig. Men jag är knappast den som någon borde ta modetips från. Jag tycker ju att gympashorts och grunge-rutig skjorta är fint nog att vistas bland folk i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *