Lilla Island reser utomlands.

Vi i familjen Lilla Island har länge velat åka på semester. Då menar jag en riktig semester, inte Sjöbo marknad eller spontanresa till Eslöv. Vi har aldrig åkt på semester till någon ö i medelhavet eller en kritvit kust i Karibien eller något annat soligt ställe. Samtidigt så tror jag inte att det hade blivit någon semester egentligen. Det hade blivit material till en hel långfilm. Såhär tror jag att en solsemester hade sett ut hos oss:

Del 1.

Klockan ringer kl 02:00, flyget går om tre timmar. Alla känner sig sjukt peppade. Förutom sambon, som nu har säckar under ögonen stora som klyftpotatis. Hon har varit vaken sedan sju på morgonen dagen innan och har spenderat hela natten med att packa ner allting i två väskor och tre ryggsäckar. Barnen går upp och tar på sig kläderna som de har lagt undan dagen innan. Alla barnen är sjukt taggade, inklusive Houdini som inte riktigt har fattat vad som ska hända annat än att hon ska åka flygplan. Efter att alla har stress-käkat en frukost, beståendes av diverse ihopplock ur kylskåpet, så går alla på toa innan vi sätter oss i bilen. Jag går först på toa enbart för att det glädjer mig så otroligt mycket att se allas ansiktsuttryck när de har tvingats sitta i min stank. Det är också egentligen mitt enda ansvar. Inte att låta dem lida utan att se till att tarmen är tom, och att ta med kameraväskan, och att bära allting, och att lasta in allt i bilen. När vi väl sitter i bilen så startar jag den, stänger den och går in för att jag känner att jag måste skita mer. 10 minuter senare är vi på väg! När vi har suttit i bilen i ca 30 minuter har barnen redan har börjat bråka. Jag vet inte vad de bråkar om. Förmodligen tävlar de om vem som kan hitta den minsta saken att gnälla över. Det enda jag kan tänka på är var jag kan stanna för att gå och skita igen. Sambon försöker få ordning på situationen i baksätet samtidigt som hon börjar bli stressad över att missa flyget. Plötsligt börjar barn nr 2 att storböla för hon har glömt den bruna nallen som hon tycker så mycket om. Jag försöker lunga henne men jag inser snabbt att resan kommer att handla om att hon är missnöjd med allt på grund av att nallen inte kom med. Sambon säger att hon borde ha packat den i sin ryggsäck istället för att sova med den.
Vi anländer på flygplatsen i god tid och kan lugna min stressmage när vi, strategiskt, sätter oss på bänken som är närmst toaletterna. Vi har gott om tid att svettas i incheckningskön och att säga åt våra ungar att sluta bråka och att de ska stå hos oss. I en kort period börjar jag ångra valet av att ha barnen med oss. Vi försöker mätta dem med en 700 kronors macka och en 300 kronors juice som vi har köpt på flygplatsen i hopp om att de ska bli övermätta och somna på planet men det hjälper inte ett dugg. Istället köper vi godis att muta med istället. Det verkade som en bra idé just då men skulle snart visa sig vara en ganska så dålig idé. Efter att ha ägnat 2 timmar åt att säga nej till alla deras förslag på inköp, jaga Houdini (som nu är super exalterad och hög på socker) över hela Kastrup, sörjt bortglömda nallar och en handfull toabesök så är det äntligen dags att sätta sig på planet och familjen Lilla Island kan för första gången se fram emot en solig och påfrestande tid i ett soligt land.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *