Flytande guld. Externt och internt.

Jag sitter och försöker komma på ett lämpligt straff till ett av barnen. Hon stod uppe på en stol och tänkte ta en hel flaska av isländsk apelsinläsk. Den läsken har ett högt värde i vårt hushåll. Om man ställer en flaska med apelsinläsk och en flaska med hoprullade tusenlappar bredvid varandra så hade vi beslagtagit läsken och använt flaskan med tusenlappar för att slå och kasta på den som försöker stjäla apelsinläskflaskan. Läsken kommer oftast hit med en släkting, eller barnen, på sommaren och får stå i hyllan tills den ska avnjutas på julafton. Därför tycker jag att fimpplockning på gatan eller piskrapp på torget vore lämpliga straff men jag får nog vänta tills jag har satt mig ner med gärningsmannen i fråga och sambon. Utegångsförbud eller indragen vecko/månads-peng blir nog straffet.

Jag ska börja jobba imorgon. Jag har inte riktigt smält det än. 5 veckor har redan gått. Sommaren blev verkligen inte som den var tänkt att bli. Jag hann visserligen besöka Tosselilla Sommarland en gång i alla fall. Som tacken för det besöket fick jag ett insektsbett på smalbenet som svullnade upp och det såg ut som att jag hade ett fotbollsbenskydd innanför skinnet. Jag är så sjukt utsatt för insektsbett, speciellt myggbett. Det är precis som att min kropp bara lockar till sig myggorna.
Här är en konversation mellan min kropp och myggorna:
– ”Tja!”
– ”Tja”
– ”Jag har hört att ni myggor gillar blod och sånt.”
– ”Ja, vi gillar blod.”
– ”Här har du prima blod. När du väl kommit igenom fläsket och vant dig odören så är det som himmelriket.”
– ”Var bör man börja suga?”
– ”Det spelar ingen roll, håll dig bara borta från kroppens mittsektion. Många myggor har flugit dit men aldrig återvänt.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *