Den fula ankungen som blev en ful anka.

Olympiska spelen ska hållas i Japan 2020. Inte för att jag bryr mig ett skvatt om OS men jag skrattade för mig själv åt tanken på OS i Hörby. Diskuskastning hade bytts ut mot navkapselkastning och McDonalds hade inte varit huvudsponsor. Istället hade Sandahls modehus varit huvudsponsorer, de hade bidragit med klädhängare istället för pengar till höjdhoppsribba. Spjutkastning hade inte funkat eftersom Hörby inte har någon stor nog anläggning anpassad till det. Att ”kasta gris” hade fått en mer bokstavlig mening. ”Stolta sponsorer är Golden Shadow – där snusen är billig och servicen obefintlig, samt Mårtensons Bil – Handla dyrt och fastna i vår skuldfälla på www.martensons.se”. Startskottet till 110m EUpall-löpet hade varit med en gammal älgstudsare sponsrad av Sport Kalle – Vi har samma skit som Nova Lund, fast lite dyrare.

När man är i ett förhållande så är ens värsta tanke att sambon hittar något bättre, såvida man inte är i ett förhållande där sambon misshandlar en. Jag har alltid känslan av att min sambo kan hitta någon bättre inom loppet av en kvart. Jag tycker inte att jag är något att hänga i granen. Jag brukar få komplimanger för icke-ytliga saker, aldrig ”viktiga” saker som att jag har fin hy, att jag är snygg i den dära tröjan eller att jag är fin i håret. Mammas kommentarer räknas inte. Jag brukar få komplimanger för att vara rolig, fina foton som jag tagit eller något annat som inte är relaterat till mitt utseende. Jag är som den fula ankungen som till slut bara blev en ful anka. Det sköna är dock att jag inte hakar upp mig på sådana saker. Jag är ju väldigt medveten om att jag inte är ”fit” och attraktiv för det är ju självvållat. Jag har aldrig varit ”fit”, inte ens som ung. Redan när jag gick i mellanstadiet så såg jag hur vissa sneglade med konstiga blickar i omklädningsrummet när jag slet av mig t-shirten och mina fläbbiga barntuttar fick se lysrörens ljus. Men redan då hade jag börjat bli immun mot att bli ledsen. Vissa säger att han/hon är tjock för att han/hon har en sjukdom samtidigt som han/hon rullar ihop och inhalerar den sista halvan av sin Vezuvio och sköljer ner den med det sista ur tvålitersflaskan som han/hin precis öppnat. Jag är inte fet för att jag har ”kraftig benstomme”, det krävs en kraftig benstomme för att kunna hålla uppe all min vikt. Jag kände inte ens att jag var tvungen att vara ”fit” när jag var singel, för jag letade inte efter en sambo som letade efter ytliga drag. Och som tur är så hittade jag en sambo som älskar mig för den jag är och inte för att hon inte orkar leta efter någon bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *